Vystoupí BTS na AMA?

Světoznámá kapela má momentálně pauzu. BTS již dříve oznámila, že se kapela na nějakou dobu rozpadne, zatímco si členové odpykají povinný čas v jihokorejské vojenské službě.

Jejich pauza může trvat až do roku 2025. Podle jihokorejských pravidel musí všichni zdraví muži ve věku od 18 do 28 let dokončit vojenskou službu. Předpokládá se, že řada členů kapely se mezitím soustředí na vydávání jednotlivých projektů.





Přestože fanoušci doufali, že se kapela sejde na vystoupení, letos na American Music Awards nevystoupí.



Je tu však spousta dalších slavných a úspěšných lidí, kteří vystoupí. Patří mezi ně David Guetta, Charlie Puth, Imagine Dragons, Tems, Wizkid, J.I.D, Yola, Anitta, Lil Baby, Stevie Wonder, P!NK, Bebe Rexha,  Nice, Dover Cameron, GloRilla, Imagine, Carrie Underwood a mnoho dalších.

Na jaké ceny jsou BTS nominovány?

BTS byla nominována na dvě ceny na American Music Awards 2022. První kategorie je pro oblíbeného K-pop umělce. BTS byla nominována spolu s Blackpink, Tomorrow x Together, Twice a Seventeen.

Druhá kategorie je pro oblíbené duo/skupinu. V této kategorii běží BTS proti Imagine Dragons, Coldplay, One Republic a Maneskin. Armáda BTS (tak si říkají fanoušci BTS) se těší z nominací a také věří, že ceny vyhrají jejich oblíbení chlapci.

Někteří fanoušci však byli naštvaní, že skupina nebyla nominována na oblíbeného umělce nebo dokonce na nejlepší pop/rockovou píseň. Zajímavostí je, že kapela byla loni nejen nominována v obou kategoriích, ale obě ceny si odnesla.

Lámání rekordů BTS

BTS je první a jedinou K-popovou kapelou, která vyhrála cenu Favorite Due/Group. Kapela nadále vyhrávala cenu, protože byla poprvé nominována v roce 2019.

V současné době se dělí o většinu výher ve většině kategorií s One Direction, Aerosmith, The Black Eyed Peas a Halls & Oats. Všech šest umělců má zatím nejvíce výher ve většině kategorií. Ale pokud se má věřit BTS Army, nemusí tomu tak být dlouho.

Pokud kapela vyhraje cenu i letos, bude to jediná kapela, která toho dosáhla. Překonají všechny dosavadní rekordy a stanou se vůbec první kapelou, která má nejvíce vítězství ve většině kategorií, a to i jako K-Pop skupina.

Předávání cen se bude konat v Microsoft Theatre v Los Angeles v Kalifornii. Bude se konat 20. listopadu ve 20:00 ET/17:00 PT/ 21. listopadu, 1:00 GMT a v 10:00 KST.

Lidé mohou také sledovat streamování celé události na streamovacím webu ABC nebo na Hulu. Před zahájením předávání cen proběhne také akce s červeným kobercem.